Mårten Hellebro: Aldrig tidigare har man omfamnat en produkt som med Microsoft Teams

Trend 2021 Första steget mot en digital arbetsplats är taget. När Mårten Hellebro trendspanar framåt är det nu dags för nästa steg: Fler integrationer, effektiviseringar och ett ökat säkerhetsfokus.

Mårten Hellebro: Aldrig tidigare har man omfamnat en produkt som med Microsoft Teams

Mårten Hellebro är en van besökare i Telekom idags spalter. Teams-MVP:n på norska Cloudway tillhör de främsta experterna på digitala arbetsplatser. Ett självklart val för oss när vi utsåg de hetaste branschpersonligheterna att trendspana framåt i tiden.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Här är hans trendspaning:

Hur är läget i Telekom-Sverige just nu?

– Från min horisont är det full fart framåt. Anpassningen till det ”nya normala” är i full gång och det ser inte ut att avta, snarare tvärtom, säger Mårten Hellebro.

Vilka händelser har betytt mest för utvecklingen 2020?

– Såklart Corona-pandemin, att förutsättningarna för att utföra sitt arbete i princip över en natt förändrades radikalt. Att Microsoft Teams redan innan var en mogen samarbets- och kommunikationsplattform blev räddningen för många organisationer att fortsätta fungera någorlunda normalt.

Vad överraskade dig 2020?

– Att så många så snabbt ställde om till att inte jobba på kontoret. Det som jag och mina branschkollegor har förespråkat i många år nu inte bara är verklighet utan också vardag. Jag har aldrig tidigare varit med om att organisationer omfamnat en produkt och ett nytt arbetssätt på det sätt som nu hänt med Microsoft Teams.

Vilken utveckling får vi se under 2021?

– Då fler och fler organisationer blir klara med sin transformation till moderna samarbets- och kommunikationsplattformar kommer vi att se ett ökat intresse av anpassningar för att få ut så mycket som möjligt ur dessa plattformar. Fler integrationer, effektiviseringar, bättre kontroll, ett ökat säkerhetsfokus och att kombinera att jobba hemifrån och på kontoret i så kallade hybridkontor. Jag hoppas också att vi får se ett ökat fokus på den psykosociala arbetssituationen då förutsättningarna för att jobba hemifrån är så varierad.

Till sist. Vilken trend påverkar telekom mest de kommande fem åren?

– De så kallade hybridkontoren kommer att sysselsätta många under de kommande åren, att möjliggöra för smidigt samarbete mellan de som jobbar hemifrån och de som jobbar på kontor. Många har sett fördelarna med att helt eller delvis jobba hemifrån medan andra föredrar att jobba på kontoret, och jag är helt övertygad om att merparten kommer välja en kombination av dem båda och då gäller det att det fungerar både organisatoriskt och tekniskt.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!