Mätföretag: Telia har bäst mobilnät i Sverige

Mobilnät Telia är den operatör som kan erbjuda bäst mobilupplevelse i Sverige i dagsläget. Den slutsatsen drar mätföretaget Nperf i en ny rapport.

Mätföretag: Telia har bäst mobilnät i Sverige

Nperf har sammanställt resultatet av över 10 000 mätningar som genomförts mellan den 1 juli 2021 och den 30 juni 2022 och kommit fram till att Telia just nu har det bästa mobilnätet i Sverige.

Mätningarna omfattar genomsnittlig ned- och uppladningshastighet, 5g-täckning, svarstider och prestanda vid streaming och webbsurfning och har genomförts av svenska användare av Nperfs mobilapp för IOS och Android som är gratis att ladda ned och använda.

nperf

Enligt Nperf är Telia en tydlig vinnare eftersom man uppvisar bäst resultat på alla områden och har överlägset högst totalpoäng. Man konstaterar också att Tele2 har varit den främsta utmanaren till Telia under det senaste året och att man överlag visar upp goda resultat. Telenor klarar sig däremot inte lika bra, med mindre imponerande resultat för ned- och uppladdningshastigheter och bristfällig tillgång till 5g-uppkoppling.

Här kan du ladda ned hela rapporten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.