Matylda Lovenvall lämnar Tre

Branschen Tres b2b-chef Matylda Lovenvall lämnar operatören. Niklas Sjöstrand tar över som interim chef för företagsaffären.

Matylda Lovenvall lämnar Tre

Matylda Lovenvall är en stor profil i telekom-Sverige med en historia på Telia och Tele2 innan hon i maj 2018 kom in på Tre. Där har hon fått mer och mer ansvar och tog för ett år sedan över företagsaffären på Tre från Sofia Krook. Idag berättar Telekomnyheterna att hon lämnar operatören.

Telekom idag har pratat med Matylda Lovenvall som bekräftar uppgifterna.

– Jag klev in 2018 med det tydliga uppdraget att vända och växa den negativa kundtillväxten, öka tänkbarheten och bygga ett starkt affärsområde. Sedan 2019 har B2B haft stadig tillväxt. Tänkbarheten har en toppnotering och jag har hyllats för mitt ledarskap, säger Matylda Lovenvall och fortsätter:

– Vi gjorde ett rekordkvartal och ännu ett är i sikte samtidigt som Tre B2B nu går in i en förvaltningsfas. Klart det inte var ett enkelt beslut att lämna då det sällan finns ett bra tillfälle att lämna ett bolag. Dock kände jag efter att ha gjort ett tydligt footprint att det är dags att lämna över stafettpinnen. Det är dock ett motiverat och bra rustat gäng kvar på plats som är redo att gå in i nästa fas.

Har du ett nytt uppdrag klart?

– Inget som är officiellt, men det kommer att finnas anledning att höras igen så att säga.

En interim ersättare på Tre är klar.

Niklas Sjöstrand jobbade på Telia i nästan 14 år fram till och med 2017. Därefter har han jobbat som management-konsult i tre år tills han i somras började på Tre med affärsutveckling.

Nu tar han över som interim chef för företagsaffären och sitter också med i ledningsgruppen.

– Målet är att fortsätta på vår inslagna väg och växa företagsaffären i kombination med en ökad kundnöjdhet. Vi har en bra strategi, ett bra erbjudande och ett bra momentum. Jag ser inte att vi behöver göra några stora förändringar, utan det viktigaste är fortsatt fullt fokus på våra kunder, medarbetare och fortsätta växa företagsaffären, säger Niklas Sjöstrand till Telekom idag.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!