Matylda Lovenvall: Så jobbar jag hemma nu

Corona Hur leder man en organisation som man är van att möta dagligen – och hur håller man medarbetarna engagerade i coronatider? I vår serie om hemarbete berättar Matylda Lovenvall på Tre hur hon hanterar kontorskarantänen.

Matylda Lovenvall: Så jobbar jag hemma nu
Matylda Lovenvall, affärsomreådeschef B2B på Tre

Hur mycket av din arbetstid spenderas hemma?
– Jag kan väl summera som så att all min arbetstid spenderas på annat ställe än kontoret. Det i och med att vi har fattat beslut att hålla det stängt fram till 1 juli som det ser ut i dagsläget. I början satt jag bara hemma, vilket blev väldigt tradigt i längden. Nu de senaste veckorna har jag börjat boka om mina möten, primärt 1on1, så de ligger samlade en hel eftermiddag eller förmiddag. Då kan jag ta de samtidigt som jag är ute och går. Jag har dessutom initierat en stegräknartävling med hela affärsområdet och det är verkligen intressanta sidor som dyker upp hos medarbetare. En del går fyra mil (!) om dagen för att vinna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Hur många av dina möten är digitala idag? Och vad tycker du gör digitala möten lyckade?
– I princip alla möten är digitala, det finns inget annat sätt att fortsatt upprätthålla verksamheten. Mitt arbete består till stor del att sitta i möten, som beslutsfattare och som operativt stöd åt de olika verksamhetschefera. Det jag glädjs åt är att alla har ställt om så snabbt, från att tycka grodperspektivet på facetime är en mardröm slår i princip alla på kameran. Jag skulle säga det är också det som gör många möten lyckade och att jag inte känner mig helt avskärmad. Att kunna se sina kollegor, dela presentationer och kunna fånga minspel, skratt och glädje

Vilka av dina arbetsuppgifter blir enklare hemifrån – och vilka blir svårare?
– Det går inte att sticka under stolen med att jag saknar den sociala kontakten, jag är också ett social animal. Det ställer helt andra krav på ledarskapet, vilket är en fråga som står mig varmt om hjärtat. Fler samtal och närvarande möten. Jag skickar korta dagliga nyhetsbrev varje morgon för att alla ska ha den senaste informationen om vad som händer, hur försäljningen går och vad som är bra att känna till just nu. Vi har en gång i veckan ett feedback-hjul – tänk typ 24 karat som fanns när vi var yngre. Varje avdelning/team nominerar den person som har bidragit mest under veckan och de är sedan med i en digital utlottning.  Jag fortsätter upprätthålla både ledningsmöten och frekventa möten med hela affärsområdet via Teams.

När Corona-krisen är över. Hur mycket av ditt beteende nu med möten och arbete på distans kommer du att fortsätta med?
– Jättesvårt att svara på. Just nu känner jag att jag kommer stå först i kön när vi återgår till normalt arbetssätt. Jag får så mycket energi av att träffa mina kollegor och medarbetare. Mitt ledarskap bygger mycket på närvaro och personlig kontakt. Jag tror dock att det kommer göra stor skillnad för Tre som bolag, som har haft en relativ old school inställning till hemmajobb. Det funkar för de allra flesta att upprätthålla både arbetsmoral och kvalitet på i både försäljning och material

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.