Maxad batteritid i Pansonics proffsphablet

Ruggat Tvillingarna Toughpad FZ-X1 och Toughpad FZ-E1 från Panasonic kan ligga och dra sig i närmare en och en halv månad utan laddning. Men så är det inga mobiler man stoppar i byxfickan heller.

Maxad batteritid i Pansonics proffsphablet

Panasonic har länge tillverkat ordentligt ruggade datorer och mobila handenheter men nya Toughpad FZ-X1 och Toughpad FZ-E1 är bland de första i den senare kategorin som också kan hantera röstsamtal. Tekniskt har de båda 5-tumsenheterna mycket gemensamt men X1 kör Android 4.2 som operativsystem medan E1 kör Windows Embedded 8.1, proffsversionen av Windows Phone.

Båda modellerna går att få med inbyggd streckkodsläsare och de är väl skyddade mot såväl damm och väta som extrema temperaturer och stötar. Skärmarna som har hd-upplösning kan som sig bör manövreras med både handskar och blöta fingrar.

Samtidigt har Panasonic försett modellerna med tillräcklig prestanda för att de ska stå sig ett bra tag, processorerna är fyrkärniga och tickar på i 1,7 GHz (FZ-X1) respektive 2,3 GHz (FZ-E1) och båda versionerna har 2 GB arbetsminne samt 32 GB lagringsutrymme.

Men det tuffaste med Toughpad FZ är nog ändå batteritiden som imponerar stort: 1 000 timmars standbytid, 23 timmars taltid eller 14 timmars kontinuerlig dataanvändning. För att klara det har batterierna en kapacitet på 6 200 mAh och skulle det trots allt inte räcka kan batterit bytas under drift utan avbrott.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.