Mdm på 60 sekunder

Device management Mer än en minut ska det inte ta att komma igång med Anyware, Mobile Irons nya molntjänst för mobile device management.

Mdm på 60 sekunder

Istället för att bygga på tillverkarens befintliga system för mobil enhetshantering lär Mobile Iron ha byggt nya molntjänsten Anyware helt från grunden. Att registrera ett konto ska inte ta längre än en minut och redan efter fem minuter ska man kunna vara igång och hantera sina första mobiler eller surfplattor i systemet. Även för slutanvändaren hävdar Mobile Iron att Anyware ska vara extra smidigt att använda, en inloggning på tjänsten ska räcka för att få mobilen konfigurerad och klar att använda i jobbet.

En viktig aspekt av Anyware är att tjänsten är helt integrerad med den mobila plattformen Salesforce.com och företag som använder båda tjänsterna kan hantera sina mobila enheter och distribuera mobila applikationer direkt från Salesforce administrationskonsol.

En baksida med tjänsten jämfört med Mobile Irons vanliga system för mdm är att Anyware har stöd för ett smalare utbud av mobila platformar. Bara Android 4.x och Ios 5 och högre går att hantera via tjänsten. Äldre Android-enheter och telefoner med Windows Phone lämnas med andra ord utanför tillsvidare.

Den som är nyfiken kan testa tjänsten gratis ett helt år med begränsningen att man bara kan hantera upp till 10 mobila enheter. På hemsidan är det svårt att få något grepp om prissättningen av tjänsten men enligt tekniksajten Techcrunch ska avgiften variera mellan två och åtta dollar per användare och månad beroende på vilka funktioner man vi ha.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.