MDSL öppnar nytt Nordenkontor i Göteborg

Den svenska marknaden för system som håller koll på teleutgifterna väntas växa snabbt. Nu får dominerande Teleopti konkurrens av brittiska MDSL som öppnar Nordenkontor i Göteborg.

Telecom expense management, eller TEM som det brukar förkortas, handlar om att genom analys av både fakturor och den egna organisationen skaffa sig kontroll över telekostnaderna och fördela dem på rätt konton.

– Ju mer komplex telefonibild en verksamhet har desto mer nytta har man av TEM. Man kan nå telefonibesparningar på 15 till 40 procent, berättade Katja Ruud, telekomanalytiker på Gartner för Telekom idag när vi fördjupade oss i fenomenet förra året.

I Sverige domineras hemmamarknaden av Teleopti och deras TEM-system Teleopti Pro. Men nu får de tuffare konkurrens i och med att internationella aktören MDSL etablerar sig här. Företaget som också har kontor i London, New York, Paris, Tokyo, Macau och Hong Kong öppnar nytt Nordenkontor i Göteborg.

– Vi har sett ett ökat intresse från norra Europa och är övertygade om att vårt nya kontor kommer att bli ett viktigt steg i vår europeiska expansion, säger vd Ben Mendoza.

Chef för det nya Nordenkontret blir Ivo Georgiev som arbetat hos MDSL sedan 2007. Han menar att det var ett strategiskt val att etablera sig i just Göteborg

– Jag är övertygad om att det kommer att bli en bra grogrund för våra tjänster och produkter. Många växande företag inom både högteknologisk industri, bank och finans finns etablerade i området och det är branscher som vi är experter på.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.