Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Företaget Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Den nordiska systemintegratören erbjuder lösningar och tjänster inom nätverk, kommunikation och säkerhet. Nu har NetNordic förvärvat Radpoint, en väletablerad aktör inom cybersäkerhet och smarta datacenter i Sverige.

– De är specialister på it-säkerhet och datacenter. Radpoint har vuxit in på nätverkssidan – och vi har vuxit in på säkerhetssidan, så det blir en ganska bra matchning mellan bolagen, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication AB till Telekom idag.

Vill bli ledande

Ambitionen är bli en ledande nordisk aktör i inom de tre områdena, med de bästa lösningarna inom säkerhet och nätverk – ett område som växer snabbt på den svenska marknaden. Radpoint har 40 medarbetare och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Jönköping och Umeå.

– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige. Vi kommer omsätta en halv miljard, med drygt 100 anställda säger han.

Stärker sitt erbjudande

Radpoint har kommit långt i sitt helhetserbjudande, genom att utveckla, leverera, drifta och förvalta tjänster för kunder med kritisk verksamhet. Med förvärvet stärker NetNordic sitt erbjudande där man ger kunden allt på ett nätverk, med egen säkerhet – och på det bygger man applikationer för telefoni.

– Vi ser en lucka på marknaden i Sverige. De flesta systemintegratörer har köpts upp över åren, och vi ser att det finns en efterfrågan på en oberoende systemoperatör – som kan implementera en nätverkslösning där man sedan kan koppla på den operatör som kunden vill ha. På telfonisidan byggs mycket operatörsspecifika lösningar, medan vi är helt oberoende, säger Joakim Harging.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!