Med mikrofonen i örat

Motorola och Nokia har släppt ett gäng nya bluetooth-headset. Nokias BH-800 är mobiljättens minsta hittills, medan Motorola H5 Miniblue väcker mest uppmärksamhet.

Det är inte bara genom den ovanliga utformningen som Motorolas senaste bluetooth-headset sticker ut. H5 Miniblue är utrustad med högtalare och mikrofon som placerats i örat och som tar upp ljudet via din hörselgång. Det har Motorola valt att göra för att reducera onödigt brus och få en högre ljudkvalitet även i stökiga miljöer. H5 Miniblue väger drygt sju gram och har måtten 33 x 41 millimeter.

Minsta hittills

Nokia har in sin tur levererat företagets minsta bluetooth-headset hittills med en vikt på omkring nio gram och en taltid på sex timmar. BH-800 har också röststyrning och är företagets första som bygger på bluetooth-standarden 2.0.

BH-900 väger 18 gram och har åtta timmars taltid. Mest intressant är att headsetet har stöd för push to talk via bluetooth-teknik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.