Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

In med VPA:er – ut med appar

Appar Sakta men säkert lämnar vi de traditionella apparna och går över till virtuella assistenter. Det visar en undersökning från Gartner.

In med VPA:er – ut med appar

Enligt Gartners Mobile apps survey finns det tydliga tendenser. Undersökningen som gjordes i slutet av förra året visar att 35 procent av de tillfrågade konsumenterna använde VPA:er, virtuella assistenter, på sina mobiltelefoner. Vilket är en ökning med fyra procentenheter jämfört med samma period året innan.

Önskar multifunktioner

Enligt samma undersökning svarade 33 procent av de tillfrågade att de använde mellan sex och tio mobilappar varje månad. Vilket är en minskning med över sex procentenheter jämfört med 2015. Utvecklingen går alltså mot användning av färre appar.

Enligt Jessica Ekholm, forskningsledare hos Gartner, är det dock ingen trend att konsumenter slutar att använda alla appar utan att de istället söker efter mångsidiga appar med flera funktioner. Som till exempel appar för olika typer av sociala medier. Även appar för shopping fortsätter att öka.

Går mot trenden

Enligt Gartner är Siri och Google Now de VPA:er som idag används överlägset mest bland de som svarat i USA och i Storbritannien. Inte oväntat används de främst för att kolla hur vädret är eller för att hitta till olika platser.

Strax över 80 procent av de tillfrågade i de ovanstående länderna har Facebbok Messenger installerat och över 70 procent svarar att de använder Messengers app minst en gång per dag. Appar för textmeddelanden tillhör de appar som ökar en aning i användning. Kanske mycket på grund av den kinesiska marknaden där 95 procent anger att de använder textappen Wechat.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter