Mediahuset stärker mobiliteten

Affärerna Stampen Media Group ville ha bättre koll på sin mobilitet. Promobility vann affären och kommer nu få ett helhetsansvar för mediakoncernens smartphones.

Mediahuset stärker mobiliteten
GP

I Stampen Media Group ingår ett antal dagstidningar, bland annat Göteborgs-Posten, och även tryckeriet V-TAB. För att bli mer effektiva och slippa egen mobil administration har man ingått ett avtal med Promobility avseende livscykelhantering av alla mobila enheter. Avtalet omfattar 2 500 smartphoneanvändare och cirka 4 000 mobiltelefoner.

Kortare ledtider

Förhoppningen från Stampens sida är att kortare reperationstider, få till enklare beställningar och anpassning av mobiler samt en säker destruktion av alla enheter.

– Vi har tydliga krav på besparing och effektivisering. Samarbetet med Promobility förväntas bidra till betydande förbättringar varje år. Dessutom minskar tiden då personalen saknar en fungerande telefon med cirka 80 procent. Mobiltelefonen är ett viktigt verktyg och en anställd utan fungerande smartphone är mycket mindre effektiv. Det har gjort att vi sätter högt värde på snabb support och hantering av trasiga telefoner, säger Marie Alvskog, servicemanager telefoni i Stampen Media Group.

Mediakoncernen har cirka 4 600 anställda och omsatte 2012 5,4 miljarder kronor. Johan Hägglund, försäljningschef på Promobility, är glad över förtroendet.

– Det blir kul att anta utmaningen och de tuffa kraven i vårt samarbete. Vårt mål är att överträffa alla förväntningar. Utöver vår normala leverans av telefoner, reparationer och återvinning tar vi på sikt också över slutanvändarsupporten från Stampens it-leverantör.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.