Mellan platta och smartphone

Samsungs nya smarta anteckningsblock Galaxy Note är stor nog att göra en tablets jobb, men liten nog att passa i innerfickan.

Mellan platta och smartphone

Hybrid är nog det bästa ordet för att beskriva Samsungs skapelse utrustad med en 5,3 tum stor superamoledskärm. Här har tillverkaren enligt egen utsago försökt tillgodose kundernas behov sådant det uttryckts i deras senare kundundersökningar.

En finess är att användaren kan skriva ner text på fri hand med hjälp av en penna. Till exempel för korta anteckningar eller skisser, chattmeddelanden eller uppdatering av kalendern, utan hjälp av det traditionella tangentbordet. Pennan kan också användas till att göra understrykningar i dokument eller elektroniska böcker.

Slut på zoom

Samsungs smartphoneteknologi har helt enkelt parats med det klassiska anteckningsblocket i en 9,65 mm tjock mobil hjälpreda, som dessutom försetts med ett särskilt planeringsverktyg.

– Den enorma hd-skärmen gör att användaren bekvämt kan ta del av Powerpoint-presentationer, webbsidor, nyhetsappar och e-böcker med minimalt scrollande och zoomande, säger JK Shin, chef för Samsung Mobile Commmunications Business.

Genom operativsystemet Android 2.3 och en dubbelkärnig processor på 1,4 gigahertz, samma som i nya lövtunna plattan Tab 7.7, lovar Galaxy Note vara både smart och snabb. Enheten har dessutom stöd för såväl hspa+ som lte för att trygga en uppkoppling med rejäl speed. Exempelvis för att strömma video i realtid.

Enheten når butikerna i november till en rekommenderad prislapp på 6 500 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.