”Meningslöst att bara trycka ut teknik”

Det behövs mer fokus på de mjuka frågorna om uc ska få något riktigt genomslag hos användarna. Det menar Plantronics EMEA-chef Philip Vanhoutte.

”Meningslöst att bara
trycka ut teknik”

Varumärket Plantronics är intimt förknippat med headset. Men på senaste tiden har vi även fått se tillverkaren lansera molntjänster och mobilappar. De har också inlett samarbeten med företag som sysslar med allt från lokalplanering till röstträning.

– Om du bara trycker ut en massa teknik kommer inte fler än omkring 25 procent av användarna att använda den. Så frågan är hur man ska få ett större genomslag ute i organisationen. Vi på Plantronics tror att man måste fokusera mer på beteenden och utbildning, säger Philip Vanhoutte.

Hjälp på vägen

För att få it-avdelningarna på rätt väg när det gäller ljudkomponenterna i uc har Plantronics plockat fram en samling gratisguider kallade UC Toolkit. Där finns vägledning om allt från förstudier till hur man fortsätter utveckla sin användarmiljö när den väl är på plats. Vissa av delarna har en nära koppling till tillverkarens egna produkter men mycket går att tillämpa generellt.

– Det här är ett effektivt sätt för oss att jobba på. Jag kan fortsätta att prata om produkter men om kunderna inte lyckas använda dem rätt eller får hela lösningen att fungera så stannar utvecklingen upp. Då säljer vi inga headset heller.

”Ta mobilitet på allvar”

Philip Vanhoutte passar också på att ge en känga åt tillverkarna av uc-plattformar.

– Uc är handikappat eftersom ledande aktörer inte tagit mobiltet på fullt allvar, många av lösningarna bygger fortfarande på att du ska sitta vid ditt skrivbord. I Sverige ligger ni ändå i framkant tack vare att era operatörer gjort ett bra jobb.

Hårdvara fortsätter att vara viktigt för Plantronics men framöver siktar de på att bli mer av en lösningsleverantör.

– Det kommer att komma fler tjänster och mer mjukvara från oss och vi satsar också på att erbjuda fler typer av ljudenheter än headsets.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.