Mer än var tredje vill arbeta hemifrån

Intresset för att arbeta hemifrån är stort bland svenska arbetstagare, där mer än var tredje delvis vill kunna arbeta i hemmet. Det visar en undersökning som också pekar på att var femte kontorsanställd kan tänka sig att byta arbetsgivare för att få arbeta hemifrån.

Undersökningen har genomförts bland 1 000 kontorsanställda av Telenor och den visar att 37 procent av kvinnornas och 33 procent av männens har intresse att arbeta hemifrån. Trots detta är det männen som har större möjligheter att verkligen göra det. Över hälften av männen ges denna möjlighet, medan siffran är 37 procent för kvinnorna. Intresset att arbeta hemifrån är störst på landsbygden där 44 procent uppger att de vill arbeta hemifrån.

Undersökningen visar att omkring hälften av arbetsgivarna erbjuder någon form av teknisk lösning för att arbeta hemifrån. 30 procent erbjuder bärbar dator, 24 procent åtkomst till företagets närverk, 19 procent tillgång till e-post och 17 procent bredbandsuppkoppling.

Trots intresset från de anställda och trots att en femtedel kan tänka sig att byta arbetsgivare om bättre möjligheter ges där för hemarbete så visar undersökningen också att många företag fortfarande tvekar inför att tillåta distansarbete. Faktorer som utbildning, bostadsort och kön påverkar vem som får arbeta hemifrån.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.