Mer bredband men mindre telefoni för Ice.net

Högre hastighet, utbyggd kapacitet och ett gemensamt skandinaviskt nät ska locka kunder till Ice.nets mobila bredband. Telefoni pratar de däremot tyst om.

Nyheterna från mobil- och bredbandsoperatören Ice.net har duggat tätt den senaste tiden. Det har handlat om utbyggnad av nätet i en rad områden runt om i Sverige, från Värmland i söder till Norrbotten i norr. Reklamen om mobilt bredband långt ute i trollskogen har också varit svår att missa.

– Vi fortsätter att investera i både täckning och kapacitet. Under de närmaste två kvartalen räknar vi med att bygga ytterligare 50 nya basstationer och totalt finns det 150 nya basstationer i vår pipeline, berättar vd:n Per Borgklint.

Även surfhastigheten kommer att öka under nästa år avslöjar han.

– Maxhastigheten kommer att öka till 14,4 Mbit per sekund från dagens 7,2.

I och med köpet av det danska 450-nätet (se länkad artikel) kan Ice.net åter igen erbjuda täckning i hela Skandinavien

– Vi har inga extra roamingavgifter så det är fritt fram att koppla upp sig oavsett om man befinner sig i Sverige, Norge eller Danmark, säger Per Borgklint.

Bredband i fokus

Ti: När det gäller vanlig telefoni har det varit betydligt tystare, betyder det att ni helt överger rösttjänsterna?

– Nej, men fokus för vår verksamhet ligger på att leverera en bra bredbandstjänst. Det går fortfarande att ringa i nätet och vill du ha en telefon går så det att ordna. Men det är inte på telefoni vi kan konkurrera, speciellt som kunderna inte är villiga att betala merkostnaden för bra täckning, förklarar Per Borgklint.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.