Mer bredband till glesbygden

Bredband Via Statens Jordbruksverk vill regeringen lägga ett antal miljoner kronor för effektivare bredbandsutbyggnad för hela landsbygden.

Mer bredband till glesbygden

Det handlar om 150 miljoner kronor som regeringen vill satsa på att bredband byggs ut på landsbygdens glesbefolkade områden. Uppdraget är överlämnat till Statens Jordbruksverk.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht är nöjd.

– Det här beslutet är en tydlig signal från regeringen. Vi ser behovet av att bredband byggs ut i hela landet, även i de väldigt glesa områdena. Det måste vara möjligt att bo, leva och jobba i hela landet, säger han i ett uttalande.

1 miljard extra

I samband med detta har regeringen i dag beslutat om förslag till ändring av det svenska landsbygdsprogrammet 2014-2020. En av förändringarna är att stödet till utbyggnad av bredband på landsbygden ökas med en miljard kronor. Regeringens totala satsning på bredbandsutbyggnad i Sverige blir därmed 4,25 miljarder kronor. En satsning som aviserades redan under budgetpropositionen tidigare i år.

Förslaget är skickat till den europeiska kommissionen för godkännande innan de kan träda i kraft.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.