Mer E som i E-post från Nokia

Nokia lanserar idag Nokia E71 och Nokia E66 – de senaste e-postoptimerade terminalerna från Nokia Eseries. Nokia E71 har komplett qwerty-tangentbord och slidemodellen E66 tillgodoser ett stort antal personliga och professionella kommunikationsbehov, inklusive Microsoft Exchange.

Mer E som i E-post från Nokia

Nokia E71 och Nokia E66 är fullt utrustade med e-post för privat och professionellt bruk som är enkelt att installera och enkelt att använda. Människor som vill använda Microsoft Exchange på jobbet kan komma åt sin e-post genom att klientprogramvaran Mail for Exchange som finns förinstallerad på Nokia E71 och Nokia E66. Utöver pålitlig tillgång till e-post finns kalender, kontakter och möjlighet att ladda ned och läsa bilagor som Word, Excel, Powerpoint eller PDF-filer direkt i telefonen.

Nokia E71 och Nokia E66 stöder e-postkonton från mer än tusen internettjänsteleverantörer världen över, exempelvis Gmail, Yahoo! Mail och Hotmail. Nokia E71 och Nokia E66 stöder Nokia Intellisync Wireless E-postlösningar och tredjepartlösningar som System Seven och Visto Mobile.

Design inuti och utanpå

Nokia E71 har ett skal i rostfritt stål, etsade mönster och finns i två färger – white steel or grey steel. Metallfinishen kompletteras av en ljus färgskärm. Nokia E71 är kan användas med en eller två händer, och har en ergonomisk form och speciellt designad knappsats.

Nokia E66 har samma tangentfunktioner som Nokia E71, inklusive förbättrad kalender och kontakt samt en anpassningsbar hemskärm. Nokia E66 erbjuder unika tillägg som orienteringssensor som automatiskt optimerar sig själv för fullskärmsvisning eller aktiverar ljudlöst läge när terminaler vänds upp och ned. E66 finns tillgänglig i white steel och grey steel.

Gps, hsdpa, wlan

I tillägg till hantering av e-post och personlig information, stöder Nokia E71 och Nokia E66 de senaste Ovi-tjänsterna som kartor, musik och mediedelning som användare förväntar sig av deras terminaler. Detta inkluderar sömlös surf med hsdpa, wlan och 3g-uppkoppling, Assisted gps (a-gps) och Nokia Maps för navigation, en musikspelare med stöd för upp till 8 gigabyte och en 3,2 megapixel kamera med autofokus.

Skapad för företag i alla storlekar

Nokia E71 och Nokia E66 erbjuder ett antal intressanta företagsfunktioner, som exempelvis, inbyggd krypteringsfunktionalitet för både terminalminne och för minneskort. Både Nokia E71 och Nokia E66 inkluderar integrerad mobil vpn-stöd som ger användare tillgång till deras företagsintranät, och terminallås och ”wipe to protect” för att radera känslig företagsinformation vid behov. Båda modellerna innehåller teknik för effektiv administration av applikations- och säkerhetsinställningar.

Båda terminalerna väntas komma ut på nyckelmarknader under juli och väntas kosta 350 Euro innan skatt och subventioner. Parallellt introduceras ett antal kompatibla tillbehör som headset och paket med fjärrkontroll och skärm för användning i bil.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.