Polycoms Lync-system klart för leverans

Videokonferenser Polycom satsar helhjärtat på samarbetet med Microsoft. I nuläget har de ett 40-tal erbjudanden som är anpassade för att fungera tillsammans med Lync. Senast i raden är rumssystemet CX8000.

Polycoms Lync-system klart för leverans

Polycoms nya rumssytem för videomöten, CX8000, finns redan på listorna för beställning och kommer att börja distribueras under mars. Det inkluderar funktioner för snabbmeddelanden, hd-video och ljud, virtuell whiteboard, applikationsdelning och möjlighet att redigera och dela dokument. Precis så som Microsoft vill ha det enligt specifikationen för Lync Room Systems. Integreringen med Microsoft Outlook hjälper användare att boka och hantera möten med sina kollegor.

Nu finns även den uppdaterade versionen av Microsofts lite speciella roundtabel-kamera, som numera är en Polycom-produkt. Det senaste varianten är CX5100 Unified Conference Station, som kan pluggas in i rumslösningen för Lync. Den har tillskillnad från modellen CX5500 ingen inbyggd konferenstelefon men erbjuder samma 360 graders panoramabild med 1080p hd-video och hd-voice. CX5100 kan ansluts direkt mot CX8000 alternativt en dators usb-port.

– Kunder kräver lösningar som är användarvänliga, interoperatibla och enkla att implementera. Den utvidgade portföljen med video- och telefonlösningar optimerade för Microsoft Lync är beviset på att Polycom verkligen engagerat sig i att leverera genom den strategiska relationen med Microsoft, säger Zeus Kerravala, grundare och analytiker på ZK Research.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.