Mer mobilitet från Cisco

Cisco Motion är en ny arkitektur för mobilitet som integrerar mobila enheter, applikationer och nätverk. Tekniken bygger på en öppen plattform som Ciscos partnerföretag kan integrera sina lösningar med.

Mer mobilitet från Cisco

För att underlätta för företag med flera sorters trådlösa och mobila nätverk presenterar Cisco en ny arkitektur, Cisco Motion. Den enar alla nätverk som wlan, gprs/3g, rfid, personliga trådlösa nätverk, sensorer och ethernet. En del av Cisco Motion är också att säkra enheterna i nätverken samt sköta den centrala administrationen.

– Många företag har inte längre bara Wi-Fi-nätverk utan ett flertal olika sorters trådlösa nätverk. Cisco Motion integrerar nätverken och ser till att de säkras och kan administreras centralt, dels för att få kontroll och dels för minska kostnader för administration och övervakning, säger Henrik Bergqvist, teknikdirektör på Cisco.

Centralt i arkitekturen finns Cisco 3300 Series Mobility Services Engine (MSE), en hårdvaruplattform med öppet programmeringsgränssnitt som innebär att partnerföretag som exempelvis Nokia, HP, IBM och Oracle kan integrera sina lösningar med plattformen.

Till en början lanserar Cisco fyra mjukvaror för MSE, se faktaruta. MSE kommer att levereras som en kombinerad hård- och mjukvara med start i juni. Listpriset för MSE 3350 blir 19 995 dollar.

Fakta

Nytt i Cisco MSE

Cisco Context-Aware Software: Samlar information från en rad sensorer, mobila enheter och rfid-taggar över Ciscos Unified Wireless Network. Det gör det möjligt att få information som var enheten befinner sig, tillgänglighet och vilken applikation som används.

p>Cisco Mobile Intelligent Roaming: Gör att mobila enheter kan växla mellan wlan och mobilnätverk baserat på tillgänglighet och var användaren befinner sig. Genom att använda nätverksintelligens och integrera med mjukvara från partners, till exempel Nokia, ska it-avdelningen få större kontroll över sina mobila enheter.

Adaptive Wireless IPS: En lösning som integrerar detektering av hot, avsökning av sårbarheter och prestandamätning med det trådlösa nätverket. Det skyddar mot accesspunkter och klienter som inte hör hemma i nätverket och kan förutsäga hot innan något har hänt.

Cisco SecureClient Manager: Centraliserar, säkrar och administrerar mobila enheter via Cisco Secure Services Client 802.1x-lösningen över trådade, wlan, gprs/3g och andra nätverk. Genom den öppna tekniken kan tredjepartsleverantörer lägga till sin mjukvara och på det viset skapa en integrerad lösning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.