Mer riskfyllt surfande på jobbet

En färsk användarundersökning från Trend Micro visar att vissa företagsanställda är mer villiga att ta risker i sitt surfande på arbetsplatsen än på sin hemdator. Resultatet vittnar om att många it-avdelningar och företag står inför en stor utmaning när anställda har mer vågade internetvanor på jobbet än i hemmet.

Undersökningen genomfördes under juli 2005 och innefattade mer än 1 200 företagsanställda i USA, Tyskland och Japan. Av de svarande var det 39 procent av de anställda som förlitar sig på att it-säkerheten ska förebygga virus såsom spyware och phishing med mera, vilket även gör deras internetvanor mer vågade. Av den grupp som erkänner ett mer riskfyllt surfande var det 63 procent som förklarar sitt beteende med att de har säkerhetsprogram installerade på sin dator. I samma grupp var det 40 procent som förlitar sig på att it-supporten kan hjälpa när problem uppstår. Denna trygghet är enligt Trend Micro delvis falsk och orsakar ofta ett mer riskfyllt surfande och höjer därmed kraven på it-lösningar som ska ge företag kompletta försvar mot allt mer frekventa och oförutsägbara hot.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.