Mer uppkopplade saker för Amazon

M2M Även Amazon vill hoppa på iot-tåget som tros revolutionera arbetsplatser världen över. Det senaste draget är ett uppköp av iot-platssformsutvecklaren 2lemetry.  

2lemetry är ett start-upbolag med bas i Denver som har utvecklat en plattform som ska hjälpa företag att spåra och hantera ip-aktiverade maskiner och andra anslutna enheter på arbetsplatsen. Varken Amazon eller 2lemetry har avslöjat några detaljer kring affären men 2lemetry låter meddela att deras tjänster kommer att fortsätta fungera som vanligt för befintliga kunder.

Amazon har de senaste åren successivt satsar allt mer på att förbereda sina tjänster för den revolution vi i Sverige brukar kalla sakernas internet. 2013 lanserade man till exempel Kinesis-plattformen som hjälper kunder att bearbeta och analysera stora volymer data från valfritt antal källor och i realtid. En integrering av 2lemetrys teknik skulle kunna vara ett sätt att öka funktionaliteten i Kinesis och konfigurera det specifikt för m2m-lösningar.

2lemetry, som grundades 2011, har också en produkt som kallas 2lemetry Face Recognition, som bygger på en teknik som uppges kunna utföra förändringar i närmiljön och ”real life”-analyser baserade på uppskattad ålder och kön på individer den ”ser”. Något som Amazon garanterat är intresserade av på flera sätt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.