Meta lägger ner hela sin Connectivity-avdelning

Uppkoppling Efter snudd tio år rycker Meta pluggen på sin division för uppkoppling. Enheten som en gång i tiden arbetade med satellitbaserat internet delas nu upp och införlivas i andra avdelningar.

Meta lägger ner hela sin Connectivity-avdelning

Det var 2013 som Facebook lanserade en ny affärsenhet kallad Connectivity. Visionen var att de skulle arbeta med utveckling för att få fler människor online – så att även de kunde använda sig av Facebook. 

Genom åren har massvis med förslag utvecklats… och skrotas. Inte minst den högtflygande tanken om flygande drönare som skulle stråla uppkoppling till mindre utvecklade delar av världen. 

Men tydligen så har man i ledningsgruppen nu sagt att det är dags att titta på annat. För enheten, som numera kallas Meta Connectivity har lagts ned som en del i den enorma omorganisation man nu genomför. 

Nedläggningen av uppkopplings-enheten lär dock inte påverka Metas engagemang i det globala Telecom Infra Project som företaget var med och lanserade. Detta har som mål att förse utvecklingsländer med uppkoppling.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.