Meta utvecklar Abraham-Lincoln-chattbot

ai Vill du chatta med Abraham Lincoln? Redan i september kan det bli verklighet. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, håller på att ta fram en rad olika chattbotar med individuella personligheter.

Meta utvecklar Abraham-Lincoln-chattbot

Nästa månad planerar teknikjätten Meta att lansera en serie av ai-baserade chattbotar, så kallade ”personas”, rapporterar Financial Times. Det här för att öka engagemanget på sina sociala medieplattformar.

Dessa botar kommer att föra konversationer likt riktiga konversationer med människor och de kommer att besitta olika personligheter. En av alla dessa personligheter är den döde presidenten Abraham Lincoln. Och om du till exempel vill få resetips kan en reseledare med surfarpersonlighet stå till tjänst.

Ett försök att behålla användare

I juli lanserade Meta sin nya text-app Threads. 100 miljoner användare laddade ned appen men redan efter fem dagar förlorade de mer än hälften av dem.

Men nu, med en storsatsning på generativ ai och språkmodellen Llama 2, kan Metas marknadsföring komma att gynnas. Genom chattbotarna kan Facebooks moderbolag få mer information om användarna och därefter skräddarsy sina annonser bättre.

Enligt uppgifter ska chattbotarna lanseras i september, men inget officiellt datum är offentliggjort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.