Micronät expanderar – bygger ut sitt bredbandsnät 

Mobilnät Bredband utan att gräva ner kabel i marken. Det är Micronäts affärsidé och nu meddelar företaget att de bygger ut sitt nät i Sundsvall.

Micronät expanderar – bygger ut sitt bredbandsnät 

Framtiden är trådlös – även när det gäller bredband. Det menar Örnsköldsviksbolagert Micronät som tagit fram sin lösning för ”luftburen bredband”. Tekniken är enkelt sagt att de kör kabel till sina alster – och därifrån skickar riktade radiosignaler. Detta så att kunder kan få bredband på upp till 200 Mbit/s – men utan besväret (och kostanden) att gräva ner kabel.

Nu avslöjar företaget att de kommer utöka sitt erbjudande och sätta upp ytterligare en mast på Klissberget i Sundsvall. Detta som komplement till de två som redan finns i staden.
– Det har varit ett fint engagemang i Sundsvall och det känns roligt att det är fortsatt intresse hos ortsborna att få luftburet bredband. Om allt går enligt planen kommer masten driftsättas i mitten av mars, och därefter kan vi påbörja installationerna hos våra kunder, säger Jonas Hellström, VD för MicroNät.

Sedan tidigare har företaget master i Timrå, Ånge, Härnösand, Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik. Förutom sin radio-fiber riktade mot privatkunder på landsbygden och i områden kring städer, så erbjuds även en produkt med högre kapacitet. Denna, kallad 6XG, riktas mot företag samt flerbostadshus i tätorter. Och här kan man då få hastigheter i sin uppkoppling på. 1000 Mbit/s.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.