Micronät höjer hastigheten för trådlöst bredband

bredband Micronät är en av de operatörer som erbjuder luftburet bredband som ett alternativ till fiberkabel. Nu lanserar man abonnemang med hastigheter upp till 500 Mbit/s.

Micronät höjer hastigheten för trådlöst bredband

Nu lanserar Micronät nya bredbandsabonnemang med hastigheter upp till 5000 Mbit/s. Företaget är en av de aktörer som satsar på trådlöst bredband via radiolänk i stället för fiberkabel.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Micronät kallar sitt alternativ ”Radio-Fiber” och utlovar att det är ett pålitligt och kostnadseffektivt alternativ till fiberkabel, men det förutsätter att man rent geografiskt befinner sig i ett område som täcks av tjänsten.

– Efter att vi fått in beställningar tar vi alltid kontakt med kunderna för att göra noggranna kontroller och säkerställa att förutsättningarna är de bästa, säger Jonas Hellström, vd för Micronät.

Den nya abonnemangstjänsten kallas 8XG Premium 500 och kommer att finnas tillgänglig i stora delar av Sverige. Sedan starten 2010 har man främst fokuserat på mellersta Norrland, men nätet har successivt byggts ut för att täcka fler delar av landet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.