Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Microsoft flyttar – fokus är hållbarhet och samarbete

Kontoret Nu flyttar Microsoft in till stan. Ett steg som dels innebär mindre yta – men samtidigt större öppenhet.
– I och med flytten kommer vi närmare våra kunder och partners, säger Hélène Barnekow på företaget.

Microsoft flyttar – fokus är hållbarhet och samarbete

I bilbranschen pratar man numera mycket om ”rightsizing” när det kommer till motorer. För i jakten på minskat utsläpp var det först en allt för stor hets på att minska motorstorleken – vilket gav oönskade sidoeffekter. Det gällde att skaffa rätt storlek helt enkelt.

Microsofts flytt

Från Akalla till Regeringsgatan

Från 8000 till 3000 kvm
Från 23% individuell yta till 14%
Från 1 800 till 750 arbetsplatser
Från 8 till 1 skrivare
Från 115 till 30 mötesrum
Från 550 personalskåp till 195 bokningsbara skåp
Från 14 kvm till 5 kvm per medarbetare
Från 1 balkong till 5 balkonger (4 inomhus och 1 utomhus)

När Microsoft nu flyttar till nytt kontor är det mindre lokalyta som gäller. Men trots att man minskar fotavtrycket handlar det inte om att företaget skalar ner, snarare tvärtom.
Det nya kontoret som ligger i Urban Escape på Regeringsgatan är på 3 000 kvadratmeter och utformat för att skapa möten och möjligheter. Det kan jämföras med gamla Akalla där företaget hade 8 000 kvadratmeter.
– Att flytta är ingen liten sak för oss. Microsoft satt 28 år i våra förra lokaler i Akalla. I och med flytten till Urban Escape kommer vi närmare våra kunder och partners samt den starka innovationsscenen som växt fram i centrala Stockholm. Flytten är ett nästa steg i utvecklingen av det vi kallar för Det nya arbetslivet och kontoret blir ett nav som knyter samman allt samarbete mellan Microsoft, våra anställda och omvärlden, säger Hélène Barnekow, VD för Microsoft Sverige.

I flytten har det varit två fokusområden. För det första att få till ett modernt kontor för samarbete och därtill att det ska vara så hållbart som möjligt.
Det senare exemplifieras i att det endas kommer att finnas en skrivare på kontoret, många av möblerna återanvänds och att alla material är granskade av Byggvarubedömningen för att säkerställa att de är hållbara. Och icke att förglömma att det centrala läget ökar möjligheten för kunder och medarbetare att åka kollektivt.
När det gäller modernitet så är kontoret designat för att de senaste möjligheterna och tekniken ska kunna utnyttjas.
– Vårt nya kontor är utformat för att knyta samman allt samarbete mellan Microsoft, våra medarbetare och omvärlden. Tre fjärdedelar av kontoret är öppet för kunder och partners, designat med kreativitet, samarbete och fokusmöjligheter som utgångspunkt. Vi är övertygade om att mångfald och samarbete berikar, och kommer göra både oss och vår omvärld bättre, säger Hélène Barnekow.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter