Microsoft förbättrar säkerheten i mobila Outlook

Appar Några av säkerhetsmissarnas i Microsofts nylanserade Outlook-app tätas nu, men fortfarande krävs mer arbete innan den uppfyller kraven från företaganvändarna.

Det var kort efter lanseringen av Microsofts nya Outlook-app som det uppdagades att den hade allvarliga säkerhetsbrister vilka gjorde den klart olämplig för företagsbruk. Nu rapporterar Techtarget att Microsoft fixar nu några av de mest akuta bristerna, till exempel att appen i strid med policys på enhetsnivå kunde tillåta mejlsync utan att skärmlås var aktiverat. Microsoft ska också ha förkortat tiden det tar att centralt radera innehållet i appen om telefonen skulle komma i orätta händer.

Inom några månader ska Microsoft också erbjuda stöd för central administration av appen i sin emm-plattform Intune. Samtidigt ska den bakomliggande molntjänsten flyttas från Amazon Web services till den egna plattformen Microsoft Azure.

Fortfarande kvarstår dock fler besvärande brister, däribland att Microsoft lagrar en kopia av användarens inloggningsuppgifter inklusive lösenord i molnet och att apparnas id-nummer är det samma på alla enheter där en användare installerat den. Att få Outlook för Ios och Android att helt möta de säkerhetskrav som företag ställer ligger med andra ord en bra bit bort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.