Microsoft hjälper företag att bygga egna ai-assistenter

kontaktcenter Copilot Studio låter dig både anpassa ai-verktyget Copilot till interna arbetsflöden och bygga egna ai-assistenter. Samtidigt släpps Copilot Service, som är anpassad för användning inom kundservice.

Microsoft hjälper företag att bygga egna ai-assistenter

Just nu rullas Microsofts ai-verktyg Copilot ut i många större organisationer, något som innebär att generativ artificiell intelligens verkligen kommer att sättas på prov i den dagliga verksamheten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu kommer Microsoft även med nyheten Copilot Studio, en plattform som ger möjlighet att anpassa Copilot till företagets interna arbetsflöden och koppla ihop dataflöden från flera olika källor. Tanken är att man med hjälp av Copilot Studio ska kunna bygga en egen, skräddarsydd ai-assistent som är specialiserad för användning inom ett avgränsat område. Ai-assistenten ska sedan kunna användas både internt på företaget och, externt, av dess kunder.

Copilot Studio har färdiga integrationer med ett stort antal applikationer från tredjepartsleverantörer som SAP, OpenAI och Servicenow, men det går också bra att skapa egna kopplingar till andra applikationer och datakällor.

Enligt Microsoft ska tröskeln för att börja använda sig av Copilot Studio vara låg eftersom plattformen bygger på low code. Det innebär att man inte behöver djupgående kunskaper i programmering för att använda sig av den eftersom processen bygger på ett grafiskt användargränssnitt där olika byggstenar kan sättas samman. Men det ska också gå bra att beskriva det slutresultat man önskar med naturligt språk, varpå plattformen skapar ett komplett flöde.

Kan integreras med crm-systemet

Ytterligare en ny lansering är Copilot for Service som, precis som namnet antyder, är inriktad på användning inom kundservice. Här är tanken att Copilot-plattformen ska integreras med exempelvis crm-system från leventatörer som Salesforce, SAP och Servicenow för att kunna hantera kundserviceärenden av olika slag.

Copilot for Service kan köras direkt i Microsoft Teams och kan hjälpa agenter i ett kontaktcenter genom att söka efter relevant information på en webbplats, i kunskapsdatabaser eller andra datakällor.

På sikt är tanken att lösningen ska kunna ge proaktiva rekommendationer för att utöka exempelvis en kunskapsdatabas med relevant innehåll baserat på vilket slags information kunderna oftast efterfrågar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.