Microsoft hämtar säljchef från Apple

Nytt jobb När Microsoft ska omvandlas från mjukvaruföretag till tjänsteleverantör och hårdvarutillverkare söker de nya intryck utifrån. Den nya chefen för den specialistsäljavdelning som arbeta med storföretag och partners hämtas från Apple.

Microsoft hämtar säljchef från Apple
Nils Normell börjar hos Microsoft i sommar.
Nils Normell börjar hos Microsoft i sommar.

– Det här är en helt ny roll för oss i Sverige och det kändes otroligt viktigt att få in nya erfarenheter och intryck, det får vi inte med internrekryteringar. Därför var vi helt överens om att Nils Normell var rätt val för jobbet, säger Tomas Frimmel, chef för Enterprise & Partner Group hos Microsoft Sverige.

Nils Normell kommer närmast från Appel där han de senaste tre åren arbetat som säljchef för de viktiga operatörskanalerna. Innan dess arbetade han sex år på olika ledande befattningar hos snart Microsoftägda Nokia.

Specialistsäljavdelnigen som Nils Normell ska leda ansvarar för presales inom enterprisesegmentet och är uppdelad i fyra delar med inriktning på de klassiska Microsoft-produkterna som Office och Windows, infrastrukturlösningar som Systemcenter, databaslösningar och data mining samt devices.

– Det känns väldigt kul att få börja i en helt ny roll på Microsoft. Bolaget står inför en enormt spännande förändringsresa där jag ser att jag kan bidra med min erfarenhet och nyfikenhet på användarupplevelsen. Att få leda en av nyckelfunktionerna ser jag som ett privilegium, säger Nils Normell.

Han börjar arbetet hos sin nya arbetsgivare den 1 juli.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.