Microsofts IoT-plattform kopplar upp 385 000 kylcontainrar

IoT TCS ska hjälpa fraktbolaget Maersk att övervaka känsliga transporter och minska mängden koldioxidutsläpp.

Microsofts IoT-plattform kopplar upp 385 000 kylcontainrar

Känsliga varor som livsmedel och medicin fraktas vanligtvis i kylcontainrar, något som kräver fortgående övervakning av temperaturförhållandena så att innehållet inte riskerar att förstöras.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det här är en komplicerad process med inslag av manuell hantering, men nu har Maersk anlitat TCS, Tata Consultancy Services, för att sjösätta en lösning för automatisk och centraliserad övervakning av 385 000 kylcontainrar. Förutom att göra transporterna mer kostnadseffektiva beräknas utsläppen av koldioxid minska med 2400 ton tack vare detta.

Lösningen kan hantera tio miljoner händelser per dygn och övervaka containrar ombord på 450 fraktfartyg i realtid. Den är byggd på Microsofts molntjänster och IoT-plattform.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.