Microsoft kapar hårt i mobilverksamheten

Microsoft 1 850 anställda, varav 1 350 i Finland, får lämna Microsofts mobilverksamhet i ett nytt åtstramningsprogram. Fokus för Windows i mobilen kommer framöver ligga helt på företagsanvändarna.

Det blir allt mindre kvar av det som en gång var Nokias mobilverksamhet. Nyligen blev det klart att Microsoft säljer av tillverkningen av enklare featurephones och nu har företaget presenterat ytterligare en i raden av personalminskningar. Majoriteten av de anställda som berörs finns i Finland och neddragningen av personal innebär engångskostnader på 900 miljoner dollar, rapporterar Ny teknik.

Någon total avveckling av den krisade verksamheten är enligt Microsoft-vd:n Satya Nadella inte aktuell men framöver kommer man att fokusera på företagsmarknaden, specifikt företag med höga krav på säkerhet.

Historien upprepar sig med andra ord. Windows Mobile, föregångaren till dagens mobila operativsystem från Microsoft fanns i princip också bara i telefoner som användes av företag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.