Microsoft köper kalenderapp för 100 miljoner dollar

Appar De nyligen beta-lanserade Outlook-apparna var resultatet av ett uppköp men Microsofts köplust har inte tagit slut och nu har de köpt en kalenderapp för över 800 miljoner kronor.

Microsoft köper kalenderapp för 100 miljoner dollar

Det är appen Sunrise som ska stärka Microsofts mobila erbjudande. Kalenderappen, som finns för både för Android och Ios samt kan nås via webbläsaren kan anslutas mot en lång rad molntjänsters kalendrar och att-göra-listor. Och efter uppköpet planeras nu också för synkronisering mot Exchange. Poängen är att man enkelt ska kunna överblicka all sin kalenderinformation på samma ställe.

Tydligen är det inte tänkt att uppköpet ska uppslukas i något befintlig Microsoft-produkt utan finnas kvar som fristående produkt med namnet i behåll. Enligt Microsoft ska apparna och tjänsten dessutom fortsätta att vara gratis. Hur Microsoft ska få igen investeringen på 100 miljoner dollar återstår med andra ord att se.

När Microsoft nyligen släppte betaversioner på de nya Outlook-apparna, vilka bygger på appen Accompli som Microsoft köpte så sent som i december förra året för 200 miljoner dollar, kom säkerhetsaspekten snabbt upp på tapeten. Detta eftersom Microsoft bland annat mellanlagrar såväl e-post som inloggningsuppgifter på sina servrar, utom kontroll för företagskunders it-avdelningar. Om liknande problem är förknippade med Sunrise är ännu oklart.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.