Microsoft köper teknik för Skype-administration

Lync Tycker man att funktionerna för kvalitetssäkring och administration av telefoni i Skype for Business är för dåliga kan Microsofts affär med tredjepartsleverantören Event Zero lova gott för framtiden.

Microsoft köper teknik för Skype-administration

Att ambitionen från Microsoft är att deras kommunikationsplattform Skype for Business helt ska kunna ersätta företagens pbx:er har varit tydlig länge. Men för att lyckas med det krävs inte bara en bra användarmiljö för slutanvändarna utan också rätt verktyg för att hantera och övervaka plattformen. Istället för att utveckla helt själva har Microsoft nu valt att köpa tekniken bakom programsviten UC Commander för provisionering, monitorering och rapportering som det australienska bolaget Event Zero redan erbjuder.

– Med hjälp av den teknik som förvärvats kommer Microsoft i framtiden kunna addera kraftfulla diagnostik- och felsökningsfunktioner med ännu mer omfattande möjligheter för rapportering och analys av online-ljud, videokonferenser och mediaströmmar – allt inom ett enhetligt system, säger Zig Serafin, utvecklingschef för Skype for Business, i en officiell bloggpost från mjukvarujätten.

Riktigt hur Microsoft har tänkt sig att använda den inköpta tekniken, som en integrerad del i Skype och Office 365 eller som en fortsatt fristående produkt är inte klart ännu, det lovar de att återkomma med inom de närmsta månaderna.

Affären med Event Zero omfattar inte själva bolaget, det ska finnas kvar och fortsätta att stödja sina kunder och partners. Om de också kommer att ha möjlighet att fortsätta utveckla UC Commander eller om de får inrikta sig på andra produkter är oklart.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.