Microsoft lägger till spärr för egna mejl-appen

Emm Den nya Outlook-appen för mobila enheter fick snabbt kritik för bristande säkerhet. Men snart ger Microsoft it-avdelningen möjligheten att blockera appen via sitt emm-system Intune.

Under Microsoft-konferensen Ignite förhandsvisades ett antal nya funktioner som inom kort dyker upp i Intune, mjukvarujättens eget system för enterprise mobility management. Den tyngsta nyheten är inte oväntat stöd för kommande Windows 10. Till att börja med handlar det om att de policys som redan finns för Windows Phone 8.1 ska fungera även med det nya operativsystemet men helt nya administrationsmöjligheter för Windows 10 ska också tillkomma under de närmsta månaderna.

Och så var det det här med Outlook för mobila enheter. Som vi tidigare rapporterat reagerade säkerhetsexperter starkt när den lanserades eftersom den åsidosätter flera viktiga principer för säker företagsmobilitet. Microsoft har tidigare lovat att förbättra säkerheten i Outlook-apparna och nu gör de det också möjligt att administrera dem på ett bättre sätt. Vill man inte alls att användarna ska köra Outlook kan man via Intune sätta upp regler som förhindrar det men det blir också möjligt att begränsa hur appen får dela information med andra appar.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!