Microsoft lanserar planeringsverktyg för Office-användare

Mobila applikationer Microsoft lanserar nu planeringsverktyget Planner som en del i Office 365. Planner ska konkurrera med etablerade appar som Trello och Asana, men Microsoft har fortfarande mycket arbete framför sig.

Efter att ha lanserat en förhandsversion till utvalda kunder i september lanserar Microsoft nu planeringsverktyget Planner till Office 365-användare. Planner är, som namnet antyder, ett projektplaneringsverktyg där man kan dela ut uppgifter till medarbetare i specifika projekt få information om hur arbetet framskrider för alla.

Planner är ett försök att ta marknadsandelar av liknande populära projektplaneringsverktyg på marknaden, så som Trello och Asana, och gränssnittet liknar väldigt mycket dessa två. Även om Microsoft har tuff konkurrens är integrationen med Office 365 en av de stora fördelarna med Planner. De projektlag som redan använder Office 365 behöver inte längre ta det extra steget för att rapportera statusen till ett tredjepartsverktyg, något som Microsoft hoppas ska bli en avgörande faktor i längden.

Men Microsoft har mycket jobb kvar innan Planner kan bli ett verktyg att räkna med. I nuläget finns, till exempel, inga appar utvecklade för mobiler. Istället får användare logga in i Planner via sin webbläsare i mobilen, men Microsoft ska, enligt uppgifter till The Next Web, appar till Android, Ios och Windows redan vara på väg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.