Microsoft och Samsung utökar partnerskap

Appar Samarbetet mellan Samsung och Microsoft utökas. Fler av Samsungs enheter ska nu komma med förinstallerade Microsoft-appar. Dessutom kommer en Knoxversion av Office 365.

På MWC i år meddelade Samsung att nya toppmodellerna Galaxy S6 och S6 Edge på konsumentmarknaden skulle levereras med förinstallerade appar från Microsoft: Onenote, Onedrive och Skype. Nu har det samarbetet utökats, och ska under första halvan av det här året också komma att omfatta ett antal av Samsungs Androidsurfplattor (dock utan att precisera vilka).

Partnerskapet har också utökats till företagsmarknaden, där ett nytt paket med ett Knoxanpassat Office 365 presenterats. De som köper enheter från Samsung ska få tillgång till Office 365 i tre olika versions: Business, premium business och enterprise. Även införande och support ska ingå.

– Bra saker händer när du för samman tjänster och enheter. Partnerskapet med Samsung är talande för våra strävanden efter att kunna förse alla med Microsofts produktivitetstjänster till alla, på alla enheter, säger Peggy Johnson, Microsofts ansvariga för affärsutveckling.

Microsoft presenterade samtidigt ett partnerskap med Dell, och ett flertal andra regionala hårdvarutillverkare.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.