Microsoft öppnar tre nya datacenter i Sverige

Datacenter Nya anläggningar i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Microsoft har nu slagit upp dörrarna för tre datacenter i Sverige. 

Microsoft öppnar tre nya datacenter i Sverige

Efterfrågan på molntjänster är stor och det är för att möta denna som Microsoft investerar i nya datacenter i Sverige. De tre senaste är utöver nya, även så kallade nollavfallsanläggningar som drivs med 100 procent förnybar el.

Med öppningen erbjuder Microsoft än mer möjligheter för företag att använda molnet och nu även vad man kallar ”Eu Data Boundary”. Det senare är kanske inte ett totalskydd för de som inte vill ha sin data utlämnad till USA. Men det innebär att lagring och bearbetning av data sker inom EU.

Flera stora kunder använder Microsofts datacenter

Redan i dag har Microsoft en rad stora kunder, bland annat Postnord och Handelsbanken, som använder deras molntjänster. Med öppningen av de nya datacentren så hoppas man attrahera flera.

Microsoft siktar mot att få sin svenska datacenterregion certifierad enligt Leed Gold. Där tas bland annat resursanvändning av energi och vatten med samt hur avfall kan minskas. Och för att få så bra betyg som möjligt kommer anläggningarna att kylas av utomhusluft. Man ska även samla in regnvatten för luftbefuktning av byggnaderna.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.