Microsoft planerar maffig wifi-utbyggnad

wifi Sedan tidigare har Microsoft erbjudit sina betalande Skype-kunder tillgång till ungefär två miljoner wifi-nät världen över. Med tjänsten Microsoft Wifi femdubblar man den siffran till mer än tio miljoner nätverk, och inkluderar även de kunder som kör Office 365 Enterprise.

Microsoft planerar maffig wifi-utbyggnad

Hemsidan microsoftwifi.com är än så länge bara ett skelett som meddelar att tjänsten är ”coming soon”. Enligt uppgifter handlar det om att man kommer att lansera en särskild app för Windows, Mac OS, Ios och Android som automatiskt ansluter enheten till ett Microsoft Wifi-nätverk om det finns i närheten. På en interaktiv kart kan man redan idag se var Microsoft erbjuder wifi-accesspunkter i världen. Av den framgår att man samarbetar med en rad leverantörer och operatörer. I USA bland andra Boingo, Xfinity och Gowex och i Storbritannien med företag som BT och The Cloud. I Sverige finns majoriteten av accesspunkterna i och omkring storstäderna, och det saknas uppgifter om vilka man samarbetar med.

Microsoft har enbart gett följande kommentar till PC World angående den nya tjänsten:

”Vi utvärderar en ny tjänst, som kallas Microsoft Wifi, och som kommer att ge bekymmersfri wifi till miljoner kunder. Vi ser fram emot att dela ytterligare detaljer när de är tillgängliga.”

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.