Microsoft prisar uppstickarkonsulter

Uclarity har i konkurrens med en rad tunga drakar belönats med titeln årets Microsoftpartner på området telefoni.

Sedan starten 2009 går konsultföretaget Uclarity den svåra balansakten mellan att både ha ett nära samarbete med flera av de stora leverantörerna på uc-området och att vara oberoende. Efter vägen har de gjort ett flertal rekryteringar med inriktning mot Microsofts produkter och företaget har satt ett allt större fokus på Lync. Det uppskattas tydligen av mjukvarujätten som nu utnämnt Uclarity till 2012 års Microsoftpartner inom voice, det i konkurrens med tunga spelare som Telia, Logica och Atea.

– Genom företagets metodik erbjuder man kunderna lösningar som är tekniskt hållbara, ger en bra användarupplevelse och bidrar till positiv affärsnytta, motiverar Microsofts Sverige-vd Per Adolfsson utnämningen.

Någon risk för att de sitter i Microsofts knä tycker inte Peter Andersson, partner på Uclarity.

– Att vi fått pris betyder inte att vi kränger prylar åt Microsoft. Vi tjänar inga pengar på att sälja licenser eller installera system utan bara på vår kompetens. Sedan jobbar vi också med såväl Cisco som exempelvis Aastra och Visionuteveckling.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.