Microsoft släpper billigare Lumia

Mobilt Med en prislapp på bara 70 dollar är Lumia 430 Dual SIM Microsofts senaste tillskott till lågprissegmentet.

Microsoft släpper billigare Lumia

Precis som Nokia gjorde tidigare satsar Microsoft på ett brett modellprogram. I januari presenterade Microsoft den första familjemedlemmen i sin nya instegsserie Lumia 400, modellen Lumia 435. Nu följer tillverkaren upp med snarlika Lumia 430 Dual SIM. Tekniskt handlar det i princip om samma 4-tumstelefon försedd med en extra sim-kortsplats men vikten är några gram lägre och tjockleken har minskat med en dryg millimeter. Trots det är priset bara 1 dollar högre, 70 dollar jämt.

På välkänt Microsoft-manér går Lumia 430 att få i färgglatt utförande.
På välkänt Microsoft-manér går Lumia 430 att få i färgglatt utförande.

Lumia 430 och 435 har båda dubbelkärniga processorer på 1,2 GHz, 1 GB arbetsminne och 8 GB lagringsutrymme. Telefonen kommer också att kunna uppdateras till Windows 10 när det nya operativsystemet släpps senare i år.

På en viktig punkt skiljer sig telefonerna dock åt, taltiden är betydligt lägre för Lumia 430, bara 8,4 timmar över 3g jämfört med 11,7 timmar för 435. Batterikapaciteten är nästan identisk så uppenbart är det förmågan att hantera två abonnemang som påverkar driftstiden negativt.

Lumia 430 börjar säljas i april, först på utvalda marknader i Mellanöstern, Afrika, Asien och delar av det forna Sovjetunionen. Om den senare dyker upp här är ännu oklart.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.