Microsoft Teams får inbyggd AI-assistent

AI Microsofts nya ai-assistent Copilot kommer att integreras i Microsoft Teams och de övriga 365-apparna.

Microsoft Teams får inbyggd AI-assistent

Det står redan klart att 2023 kommer att bli året då artificiell intelligens slår igenom på bred front. Nu berättar Microsoft om spännande nyheter i 365-plattformen, där en smart ai-assistent vid namn Copilot kommer att kunna hjälpa oss med alltifrån att skriva e-post till att utföra avancerade beräkningar i Excel.

Copilot, som bygger på GPT-4-plattformen, kommer att integreras med alla appar i Microsoft 365: Word, Teams, Powerpoint, Excel och Outlook. GPT-4 är den senaste versionen av OpenAI:s språkmodell och släpptes tidigare i veckan.

Ett exempel på hur Teams kan dra nytta av funktionen är att användare som ansluter sent till ett videomöte kan få en kort sammanfattning av vad som sagts tidigare när de loggar in. Man kan också be Copilot om att sammanfatta hela mötet och ge förslag på de viktigaste åtgärderna som måste vidtas.

Copilot dyker upp i ett eget fält i Microsofts mjukvara och tolkar de fritextsinstruktioner som du ger den. Styrkan är att funktionen kombinerar GPT4-tekniken med de data som finns sparade i alla Microsoft 365-appar. Den har med andra ord tillgång till innehållet i tidigare e-postkonversationer och Excel-dokument och kan använda sig av dessa för att leverera träffsäkra svar.

I ett blogginlägg beskriver Microsoft Copilot som ett ”helt nytt sätt att arbeta”, där man inte behöver lägga lika mycket tid på uppgifter som slukar tid och energi.

– Det här är nästa stora steg i utvecklingen av hur vi interagerar med datorer, vilket i grunden kommer att förändra vårt sätt att arbeta och låsa upp en ny våg av produktivitetstillväxt, säger Satya Nadella, vd på Microsoft.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.