Microsoft Teams har fått nya funktioner – här är hela listan

samarbete Fler videofilter och utökade möjligheter att hantera videomöten för stora grupper användare. Det är några av nyheterna som Microsoft släppte för Teams i maj månad.

Microsoft Teams har fått nya funktioner – här är hela listan

Samarbetsplattformen Microsoft Teams är fortsatt populär på den svenska marknaden och under maj månad fyllde Microsoft på med en hel del nya funktioner. Dessutom gjorde man slutligen appen tillgänglig direkt i Microsoft Store.

Bland de nya funktionerna finns stöd för flera fönster för virtuella desktop-användare i Azure Virtual Desktop, Windows 365 och Vmware. Detta ger bland annat möjlighet att öppna möten och konversationer i separata fönster.

Användarna har också fått tillgång till ytterligare två videofilter och möjligheter att hantera gruppvideomöten. Ett filter kan användas för att justera ljusstyrkan i miljöer med dåliga ljudförhållanden medan det andra lägger till “mjuk skärpa” för att förbättra bildkvaliteten.

Den som organiserar ett videomöte får tillgång till en ny inställning för att välja det så kallade Together mode för samtliga deltagare i mötet. Det innebär att alla deltagares videofönster placeras i samma virtuella rum. Funktionen är dock endast tillgänglig i desktopversionen av Teams-appen.

En annan nyhet är att funktionen för förberedda svar i chatten har fått stöd för ytterligare 19 språk, däribland spanska, svenska, tyska och japanska.

Microsoft rapporterar själva om nyheterna i ett blogginlägg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.