Microsoft Teams får nya funktioner för hybridkontoret

samarbete Microsoft gör videomötet mer effektivt med hjälp av ai och nya smarta produkter.

Microsoft Teams får nya funktioner för hybridkontoret

Det mesta tyder på att coronapandemin är inne i sitt slutskede och att vi inte längre kommer tvingas till distansarbete. Men frågan är om vi kommer att arbeta på samma sätt som innan pandemin – många tror att hybridkontoret är framtiden, en flexibel lösning där medarbetarna själva kan välja varifrån de vill jobba.

Microsoft lanserar nu nya funktioner i Teams som ska underlätta arbete i hybridkontoret. Även om videomötet har blivit ett naturligt sätt att samarbeta under det senaste året finns det mycket som kan förbättras enligt Microsoft.

Tre nya tekniklösningar i Teams

I juni visade Microsoft upp nya kameror med inbyggd intelligens för användning i Teams Rooms. Nu berättar man om tre nya tekniklösningar som ska göra videomöten ännu mer effektiva: ai-styrning som identifierar personer som talar, ansiktsigenkänning och multipla videoströmmar som lyfter fram de personer som talar.

Detta innebär att Teams med stor säkerhet automatiskt kan identifiera en person som talar och visa namnet i underkant av bilden. Förutsättningen är att mötesdeltagarna själva väljer att ansiktsigenkänning aktiveras. Funktionaliteten kommer att stödjas i produkter från tillverkare som Jabra, Neat, Poly och Yealink enligt Microsoft.

Microsoft berättar också om en ny funktion i Teams och Outlook som ska göra det enklare för mobila medarbetare att hitta en ledig plats på kontoret och boka den i förväg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.