Microsoft Teams får flera nya funktioner

samarbete Polls är en ny app för opinionsundersökningar som låter användare ställa frågor i möten och chattar direkt i Teams.

Microsoft Teams får flera nya funktioner

Microsoft har lagt till flera nya förbättringar i samarbetsmjukvaran Teams under sommaren. En av desa är appen Polls, som ersätter befintliga appen Forms, och som gör det enklare att hitta och lägga till opinionsundersökningar i chattar och möten.

Precis som andra Teams-appar hittar du Polls genom att söka efter den i Apps-fliken som finns i verktygsfältet till vänster i Teams. Polls bjuder på flera förbättringar av användargränssnittet, vilket bland annat låter den som skapar en undersökning få bättre koll på hur den presenteras för slutanvändaren samt möjlighet att hitta undersökningar som skapats tidigare för att återanvända dem.

Möjlighet att radera samtal från historiken

En annan nyhet är att användaren ges möjligheten att radera samtal från samtalshistoriken – funktionen finns både i desktop-appen och den mobila Teams-appen. Den som använder Ipad-versionen av Microsoft Teams kommer också att se flera förbättringar av användargränssnittet.

Flera förbättringar påverkar användningen av Microsoft Teams-paneler. En ny knapp, “Manage”, låter användaren checka ut från ett reserverat mötesrum med en enda knapptryckning efter ett avslutat möte. Det går också att förlänga bokningen med en enkel knapptryckning, vilket dock förutsätter att rummet inte är bokat under denna tidsperiod.

Två nya hårdvaruenheter har också blivit Microsoft-certiferade för användning med Teams: Logitech Tap IP och dockningsstationen Logi Dock.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.