Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Microsoft Teams överlägset mest populärt i omröstning

Videomöte För Telekom idags läsare är det en videoplattform som är mer använd än övriga: Microsoft Teams. Plattformen har nu 115 miljoner dagliga användare, berättar Theodora Malmström på Microsoft.

Microsoft Teams överlägset mest populärt i omröstning

Under några veckor har Telekom idag haft en omröstning på sajten för att få en känsla för vilken som är den populäraste videomötes-tjänsten på den svenska marknaden.

I skrivande stund har 575 personer röstat och rösterna har fallit ut som följer:

  1. Microsoft Teams – 362 röster.
  2. Annan ej namngiven tjänst – 113 röster.
  3. Zoom – 59 röster.
  4. Google Meet – 41 röster.

Bland de icke namngivna tjänsterna finns såklart jättar som Skype från Microsoft och Webex från Cisco, men säkerligen också tjänster från Mitel, Telavox, Compodium och Enghouse.

Telekom idag hörde av sig till Theodora Malmström som är produktmarknadsansvarig för Microsoft Teams i Sverige.

63 procent i vår omröstning säger att de använder Teams oftast för videomöten. Hur känns det att nästan två tredjedelar använder er lösning för att mötas under pandemin?

– Att kunderna uppskattar Teams är såklart glädjande att höra. Vi har sett en enorm ökning av Teams-användning under den här perioden och i dagsläget har Teams 115 miljoner dagliga användare. Det känns väldigt bra att vi kan hjälpa så många användare att göra sitt jobb i den här speciella tiden, säger Theodora Malmström.

Hur väl stämmer det överens med era egna siffror över användandet av Teams i Sverige?

– Sverige var redan innan pandemin ett av de ledande länderna i världen när det gäller användningen av Microsoft Teams, men likafullt har vi sett en ökning som ligger i linje med de globala siffrorna. Kul att Sverige håller sig framme som ett ledande land i att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Hur ser tillväxten ut i år för Teams efter förra årets massiva ökningar?

– Microsoft Teams fortsätter att växa. Dels kommer det till nya kunder, men också nya målgrupper, såsom första linjens medarbetare; exempelvis butikspersonal, vårdpersonal och  liknande. Vi ser också att förflyttningen från Skype for Business Online till Teams sker, vilket är bra med tanke på att supporten upphör i sommar.

Vilka är de viktigaste nya funktionerna som är på g till Teams under våren?

– Lanseringen av Microsoft Viva är förstås en stor nyhet som kopplas ihop med Teams, men sen har vi också annonserat funktionalitet som custom layouts, breakout rooms, together mode, walkie talkie och mycket annat. Här vill jag passa på att tipsa om Teamsdagen där vi går igenom en massa nyheter.

Microsoft Viva är en plattform för medarbetarupplevelse som Microsoft håller på att lansera.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!