Microsoft Teams får stöd för säkrare kryptering

Säkerhet Nu kan alla som använder Microsoft Teams aktivera totalsträckskryptering.

Microsoft Teams får stöd för säkrare kryptering

Efter en testperiod på drygt två månader väljer Microsoft nu att låta alla Microsoft Teams-användare aktivera så kallad totalsträckskryptering (E2EE), dock endast vid samtal mellan två parter.

Funktionen finns tillgänglig i form av en mjukvaruuppdateering och kan enkelt aktiveras av systemadminstratören.

Teams har sedan tidigare stöd för olika krypteringsstandarder, som TLS och SRTP, men totalsträckskryptering ger ännu högre säkerhet vid överföring av tal, video och skärmdelning. Detta eftersom den information som överförs krypteras direkt hos avsändaren och dekrypteras först när den når mottagaren.

En del andra funktioner försvinner

Om du aktiverar totalsträckskryptering kommer en del andra funktioner i Teams inte längre vara tillgängliga, däribland samtalsinspelning, textning i realtid samt möjligheterna att bjuda in andra deltagare till samtalet.

För att indikera att samtalet använder den nya, säkrare krypteringstekniken visar Teams en symbol uppe i det vänstra hörnet: en sköld med ett hänglås.

Microsofts egen information om hur du använder totalsträckskryptering hittar du här.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.