Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Microsoft: Touchskärm viktig del av whiteboard-samarbete

Samarbete Distansarbetet får inte hämma företagens kreativitet. Här berättar Henrik Byström och Helena Kappen om Microsofts digitala whiteboard-lösning.

Microsoft: Touchskärm viktig del av whiteboard-samarbete

Microsoft Teams är byggt som en plattform för hela samarbetet – inte bara för videomötet i sig utan för interaktionen som spänner över hela processen, före, under och efter mötet. Där utgör företagets digitala whiteboard en viktig pusselbit.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

– Under mötet vill vi kunna samverka, lyssna på och se varandra, visa presentationer, men också vara interaktiva med digitala whiteboards och digitalt bläck. Och det ska inte spela någon roll var jag sitter. Då är det viktigt att vi har den här digitala whiteboard-appen. Den blir en del av Teams eller så kan man köra den för sig om man så vill, säger Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Work & Microsoft 365.

 

Surface-familjen med touch-gränssnitt

Surface Hub är en digital mötesdator med en stor whiteboard som man kan använda med penna och touch. Men laptops och tablets i Surface-familjen med touch-gränssnitt innebär samtidigt att alla kan interagera med whiteboard-appen.

– Det nya arbetslivet, som vi kallar det för, innebär ökade krav på mobil och flexibel utrustning för att underlätta för medarbetarna, där touchskärm blir en väldigt viktig del. Vi ser att det blir allt vanligare och jag tror också att behovet av touch kommer att bli större i framtiden just för att det krävs för att kunna använda de här nya verktygen, som whiteboard-appen, fullt ut, säger Helena Kappen, Affärsområdeschef Modern Devices.

 

Alla ska kunna vara med

Ekosystemet tar kraft från Windows 10, världens mest använda operativsystem – och integreras med Teams, världens mest använda mötesprogramvara, som gör det enkelt att ansluta.

– Och när vi säger ”alla” så menar vi också att alla som är på distans ska kunna rita och skriva på den här whiteboarden, flytta på objekt och föra in saker. Jag som kanske sitter hemma med min Surface-dator har ju också en penna och kan interagera i samma whiteboard-app till Helena som är på kontoret och jobbar mot Surface Huben i grupprummet. Båda vi har pennor, vi kan rita och kreera, vi kan föra in post-it-lappar, vi kan föra in information från internet eller lyfta in dokument med exempelvis presentationsmaterial, säger Henrik.

Och om man vill ändra på något i en stor skiss så behöver man bara rama runt ett objekt, klippa ut det och flytta på det för att sedan föra in något annat emellan. Har man exempelvis ritat en processkarta och sedan inser att man vill ha in ett annat steg, då är det bara att klippa in det nya steget.

 

Handlar mycket om produktivitet

– En bra sak med att använda Microsofts ekosystem med hårdvara och mjukvara  är att när man använder Surface Huben så kan du enkelt logga man in med ditt vanliga konto. Då kommer du alltid åt dina sparade whiteboards automatiskt och kan börja arbeta med dem igen och revidera dem. Det kan ha gått tre månader och man vill lägga något till workshopen som vi hade då – hur många gånger har man inte tagit kort på en whiteboard? Här har du det sparat och kan skicka ut whiteboarden med alla anteckningar till samtliga som var med med ett klick. Och du kan jobba vidare på den varifrån som helst, oavsett om det är en mobil eller dator. Du sparar ju väldigt mycket tid, för det handlar mycket om produktivitet här, säger Helena Kappen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!