Microsoft vässar emm i molnet

Emm Intune, Microsofts molntjänst för administration av företagsmobiletet, får i veckan en stor uppdatering. Tjänsten får bland annat bättre möjlighet att hålla kontroll på företagsdata.

Microsoft vässar emm i molnet

Microsoft befinner sig fortfarande lite i skuggan av branschledarna på området enterprise mobility management, men den täta kopplingen till deras administrationsplattform System Center gör molntjänsten Intune till en av de intressanta utmanarna. I och med veckans stora uppdatering tätar Microsoft också en delar av avståndet upp till exempelvis Airwatch, Mobile Iron och Citrix.

Många Apple-nyheter

Apple dominerar stort hos företagen och flera av nyheterna handlar om att förbättra såväl säkerhet som administration av Apples enheter. Förutom stöd för verktyget Apple Configurator som gör det enklare att rulla ut stora mängder enheter i bulk får man möjlighet att begränsa funktioner i Office-apparna för Ios, till exempel kan man stänga av klipp och klistra till andra appar. Microsoft lanserar också ett nytt verktyg som kan slå in Ios-appar i ett skyddande skal, så kallad app-wrapping.

Även för Android-användare finns några intressanta nyheter i form av nya appar för att säkert visa företagsinformation. Det handlar dels om visare för pdf-dokument, multimediafiler och bilder och dels om en managerad browser där it-avdelningen till exempel kan ge eller hindra åtkomst till specifika webbsajter. En Ios-version av browsern uppges också ligga hos Apple och vänta på godkännande.

Fler policys för WP

Microsofts eget mobila operativsystem Windows Phone har så klart inte heller lämnats helt utanför. Efter uppgraderingen av Intune ska det finnas fler policys att välja mellan för telefoner som kör WP 8.1 och det blir möjligt att låsa telefoner som körs i kiosk-läge, på Microsoft-språk Assigned Access, något som inte gått tidigare.

Uppgraderingen av Intune ska vara helt genomförd den 12 december.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.