Microsofts nya vd i Sverige på plats

Karriär Jonas Persson är ny vd för Microsoft i Sverige, en intern rekrytering av en veteran som anses ha rätt profil för bolagets nya strategi.

Microsofts nya vd i Sverige på plats

Per Adolfsson lämnar sin roll som vd för Microsoft Sverige efter fyra år. Under perioden har verksamheten vuxit med över 60 procent.

– Jag är väldigt stolt över vad vi tillsammans åstadkommit under mina år på Microsoft, både vad gäller affärsresultat, vår attraktionskraft som arbetsgivare och när det gäller att vara pionjärer för ”det nya arbetslivet”, säger Per Adolfsson.

Efterträdaren heter Jonas Persson och har varit verksam i olika ledande positioner på Microsoft i femton år (se faktaruta).

– Det har aldrig varit mer spännande att vara på Microsoft med tanke på vår nya strategi för enheter och tjänster, säger Jonas Persson.

Eric Boustouller, corporate vp för Microsoft Western Europe, är inne på samma linje:

– I sin roll som vd tar Jonas med sig många viktiga erfarenheter som kommer väl till pass i Microsofts nya strategi kring enheter och tjänster.

Fakta

Här är Jonas Persson

Jonas föddes i Sverige 1968 och växte upp i Ludvika i Dalarna och i Sao Paulo i Brasilien. Han bor i Stockholm med sin fru och tre barn.

Förutom dataspel och att bygga extrema datorer på sin fritid, umgås Jonas med sin familj, ägnar sig åt matlagning, njuter av konst och resor med familjen.

2009 utsågs Jonas Persson till general manager för devoloper and platform evangelism hos Microsoft Corporation. Dessförinnan arbetade han som senior director för DPE i Microsoft i Västeuropa.

Här är några andra ledande positioner som Jonas haft inom Microsoft: general manager för Microsoft Mobility i EMEA, chef för telekom i Norden och cto för Västeuropa. Jonas har också arbetat i Microsoft Sverige som DPE lead och var medlem i Microsofts svenska ledningsgrupp 2003 – 2005.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter