Miljardaffär för Ericsson i Italien

Ericsson har slutit ett avtal med 3g-operatören Hutchinson 3G i Italien om att ta över hela deras 3g-nät. Affären ska vara värd mer än 10 miljarder kronor enligt analytiker i telekombranschens beräkningar och är en av Ericssons största affär någonsin.

Det är Ericssons tjänstedivision, Ericsson Global Services, som har slutit avtalet. Hans Vesterberg, vice vd och chef för Ericsson Global Services, säger till Dagens Industri att det är på det har sättet de vill jobba i framtiden. Tidigare affärer har bara gällt delar av operatörers drift.

Kontraktet gäller under fem år och medför att cirka 760 arbetare från H3G i Italien kommer att gå över till Ericsson. Uppgiften för Ericsson blir att ansvara för nätverket, informationssystemet och de operativa plattformar som förser H3G:s kunder med service.

H3G räknar med att kunna spara 450 miljoner kronor per år på affären. Ericsson har även byggt 3g-nätet åt Hutchinson i Australien.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.